czwartek, 1 czerwca 2017

Części udek smażone w musztardowo - miodowym sosie


Hit ! 
Mówię Wam, hit :)
Szybko, prosto i bardzo, ale to bardzo smacznie :)
Pomysł zaczerpnęłam z tej strony i bardzo polecam :) !

Składniki:

5-6 udek bez palek i bez żadnych kostek
10 ząbków czosnku
1 łyżka miodu
4 łyżki ostrej musztardy
sól
pieprz 
2 łyżki oliwy z oliwek 

Świeża, posiekana  kolendra do posypania 

Mieso umyć, oczyścić z ewentualnych błonek, osuszyć papierowym ręcznikiem.  Natrzeć solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzać oliwę, na gorącą wrzucić 5 ząbków czosnku oraz ułożyć udka , smażyć na średnim ogniu  aż staną się miękkie. Udka przełożyć z patelni do innego naczynia.




W miseczce rozmieszać miód, musztardę oraz przeciśnięte, pozostałe ząbki czosnku. Posolić i popieprzyć do smaku. Mieszankę wlać na patelnie i chwile smażyć. Dodać udka i smażyć na średnim ogniu  do momentu, aż płyn z sosu wyparuje a mięso pięknie zrumieni.


Takie mięso doskonale smakuje z frytkami i sałatką, .
Smacznego :) !


1 komentarz:

  1. Witaj. Jesteśmy zbiorem blogów kulinarnych, promującym przepisy blogerów. Jeśli chcesz zwiększyć ilość odwiedzających Twojego bloga oraz liczbę fanów, to serdecznie zapraszamy do rejestracji na www.katalogsmakow.pl (REJESTRACJA w prawym górnym rogu po kliknięciu w przycisk "moje konto". Pozdrawiamy

    OdpowiedzUsuń