czwartek, 26 maja 2016

Jajko zapiekane w avocado


Pyszne, proste, świetne :) ! 
Polecam :)

Składniki:

1 większe avocado
2 male jajka 
sól 
pieprz 
natka kolendry 
sok z cytryny 

Avocado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę.
Każdą polówkę skropić sokiem z cytryny i posolić. 
Połówki avocado ułożyć na blaszce do ciasteczek klementynek, albo zwykłej  blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Delikatnie wbić do każdej części jajko, posolić i popieprzyć. Na końcu posypać posiekaną natką kolendry.  Blaszkę z avocado wstawić do piekarnika i piec w tem. 200 C do momentu aż jajko się zetnie. Żółtko powinno być lejące.
Smacznego :) 



1 komentarz:

  1. Ale pyszne rozwiązanie! Idealne jako dodatek do obiadu

    OdpowiedzUsuń