środa, 17 maja 2017

Zapiekanka jajeczna ze szparagami i pomidorkami


Propozycja na śniadanie lub lunch :)

Składniki :

5 - 6 jajek
3 łyżki mleka
3 cebulki wiosenne ze szczypiorkami
sol
pieprz
łyżeczka słodkiej suszonej papryki
300 g szparagów
kilka małych  pomidorków  bądź pokrojone na mniejsze kawałki pomidory


Szparagi ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.

Jajka roztrzepać z mlekiem. dodac sol, pieprz i paprykę.
Umyte cebulki ze szczypiorkami drobno pokroić, dodac do jajek.

Foremkę bądź naczynie żaroodporne posmarować masłem, wlać roztrzepane  jajka ze szczypiorkiem.
Na jajkach ułożyć  szparagi oraz pokrojone  pomidory.
Naczynie wstawić do piecyka nagrzanego do 190 C.

Zapiekać około 20 minut.

Taka zapiekanka jajeczna jest doskonała zaraz po upieczeniu, ale można ja tez jeść na zimno , wtedy jednak trochę zmieni kolor.


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz