piątek, 13 stycznia 2017

Naleśniki bezglutenowe z nasionkami chia



Naleśników nigdy zbyt wiele, przynajmniej u nas :) 


Składniki :

2 szklanki mąki bezglutenowej
2 łyżki nasionek szałwii hiszpańskiej (chia ) 
2 jajka
400 ml mleka
200 ml wody 
szczypta soli
olej do smażenia 

Do miski wsypać mąkę, sol i nasionka chia. Wymieszać.


Dodać mleko , wodę , jajka, dobrze wymieszać by składniki się połączyły i powstało ciasto naleśnikowe.


Na patelnię wlać niewielką ilość oleju i na rozgrzany olej wlewać partiami (najlepiej chochelką )
ciasto naleśnikowe. Smażyć z dwóch stron na złocisty kolor.

Smacznego :)


1 komentarz:

  1. Z chia? Nie wpadłabym na pomysł dodania ich do naleśników. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń