poniedziałek, 19 czerwca 2017

Udka z kurczaka pieczone z pieczarkami



Składniki ;

8 udek z kurczaka ( bez pałek)
300 g pieczarek
10 ząbków czosnku
2 cebule 
sol
pieprz 
ulubiona przyprawa do kurczaka

Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroic w plastry.
Oczyszczone, umyte i osuszone udka natrzeć solą i pieprzem oraz ulubioną przyprawą do kurczaka.

Cebule pokroić w krążki. Krążki cebuli  ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia bądź matą do pieczenia. Na cebuli ułożyć przygotowane mięso z kurczaka,  pomiędzy udkami poukładać ząbki czosnku oraz pokrojone pieczarki.
Blaszkę  dokradnie przykryć folia spożywczą i wstawić do piekarnika. Piec w 180 C przez około 1 godzinę. Po 40 minutach pieczenia, zdjąć folię spożywczą , wszystko delikatnie przemieszać i piec by mięso się  pięknie zarumienilo.
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz