wtorek, 7 lipca 2015

Sałatka z selerem i ananasem


Składniki :

1 puszka ananasa w kawałkach (500 g)
1 słoiczek selera naciowego do sałatek (300 g)
1 mała puszka kukurydzy
5 jajek
1 pętko kiełbasy ( u mnie francuska )
kilka łyżek majonezu 
sol i pieprz do smaku
suszony lubczyk i pietruszka do smaku
kilka gałązek tymianku do dekoracji

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek. Kroimy w kostkę.
Seler, kukurydze, ananasa odsączamy z zalewy.


Kiełbasę kroimy w kostkę.
 W misce mieszamy odsączonego ananasa, kukurydze i seler.



Dodajemy pokrojoną kiełbasę, jajka oraz majonez.
Doprawiamy do smaku przyprawami, przekładamy do misy sałatkowej i przykrytą wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Przed podaniem na stół dekorujemy listkami tymianku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz