Zainspirowana sałatką z czerwoną kapustą i orzechami,znalezioną w Tescowym miesięczniku,zrobilam taką oto pyszną salatkę z migdałami,orzechami i parmezanem.
Polecam:)
Składniki:
1 kubek kapusty czerwonej z jabłkiem (miałam z Dawtony)
mała garść orzechów pecan
pół malej cebuli
mała garść płatków migdałowych
łyżka posiekanego szczypiorku i natki pietruszki lub kolędry(może też być suszona)
parmezan(maly kawałek)
trochę oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
Kapustę odcedzić z wody.Orzechy posiekać(na grubsze,większe kawałki).Parmezan zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Cebulę pokroić w półkrążki.Kapustę wymieszać z orzechami,dodać cebulę,szczypiorek,pietruszkę,skropić oliwą,posypać wszystko parmezanem.Smacznego:)
mój mały siostrzeniec uwielbia czerwona kapustę, spróbuję zrobić dla niego Twoja wersję:)
OdpowiedzUsuńCieszę się,że Ci się ten pomysł podoba.Moje dzieci niestety nie chciały takiej zjeść,ale to pewnie dlatego,że one lubią taką tradycyjną,bez "egzotycznych" dodatków:).Mi i małżonkowi jednak bardzo smakowała:)
OdpowiedzUsuńJa bym chetnie sprobowala ;))
OdpowiedzUsuńCieszę się:)
OdpowiedzUsuń