wtorek, 22 listopada 2011

Domowe chipsy selerowe z Kaffirem


Pyszne i zdrowe (bo domowe) chipsy z korzenia selera.Przygotowane w Tefal ActiFry,w 30 minut.Dodatek pokruszonych listków Kaffiru nadał im wyjątkowego cytrynowego aromatu.Wszystkim nam bardzo smakowały,nawet ich nie soliłam,takie pyszne:)

Składniki:

  • Jeden większy kawałek korzenia selera (u mnie 400 g)

  • 2 pokruszone listki Kaffiru

  • 1/2 miarki oliwy z oliwek lub innego ulubionego oleju


 Selera obrać ze skóry,umyć.Pokroić na mniejsze kawałki.Każdy kawałek pokroić na cieniutkie plasterki,im cieńsze tym lepiej:) Plasterki selera włożyć do miseczki,wlać oliwę i dodać pokruszone listki kafiru. Tak przygotowane przełożyć na patelnię Tefal ActiFry i ustawić czas na 25-30 minut.Od czasu do czasu otworzyć pokrywę i delikatnie przemieszać drewnianą łopatką.
Chipsy mają pyszny smak,moim chłopcom bardzo smakowały,mam zamiar robić je bardzo  często:) 
Miłego chrupania:)


2 komentarze:

  1. Uwielbiam je :) Polecam również z pietruszki i buraka.

    OdpowiedzUsuń
  2. Z pietruszki już robiłam,z buraka mam dopiero zamiar:)

    OdpowiedzUsuń