piątek, 6 stycznia 2017

Zielone, wytrawne gofry bezglutenowe


Gofry pieczemy ostatnio dosyc czesto :)
Te sa wytrawne, z dodatkiem proszku z ....trawy :) 
Najlepsze z jakimis dodatkami typu serek, pasta, wedlina ...
Polecam :) 

Skladniki

3 jajka
łyżki proszku z trawy pszenicznej
łyżek maki bezglutenowej
100 ml mleka
3 lyżki oleju z avocado
1łyżeczka soli
plaska lyzeczka proszku do pieczenia 

Jajka wbić do miski, ubijać dosypując stopniowo sol. Do ubitych na bardzo gestą pianę jajek wsypać proszek  z trawy, oraz ten do pieczenia, wymieszać.



Potem wlać mleko i dosypać mąkę. Wszystko razem zmiksować jeszcze raz, na koncu dodac olej z avocado.

 

Zmiksować raz jeszcze.
Włączyć gofrownicę, na rozgrzaną wlewać partiami zielone ciasto i piec gofry.


Upieczone gofry sa mięciutkie w srodku, lekko chrupiące na zewnatrz :)


Gofry sa bardzo dobre z dodatkami, takimi jak serek, pasrta z ciecierzycy, wedlina, itp. itd .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz