Gofry pieczemy ostatnio dosyc czesto :)
Te sa wytrawne, z dodatkiem proszku z ....trawy :)
Najlepsze z jakimis dodatkami typu serek, pasta, wedlina ...
Polecam :)
Skladniki
3 jajka
2 łyżki proszku z trawy pszenicznej
5 łyżek maki bezglutenowej
100 ml mleka
3 lyżki oleju z avocado
1łyżeczka soli
plaska lyzeczka proszku do pieczenia
Jajka wbić do miski, ubijać dosypując stopniowo sol. Do ubitych na bardzo gestą pianę jajek wsypać proszek z trawy, oraz ten do pieczenia, wymieszać.
Potem wlać mleko i dosypać mąkę. Wszystko razem zmiksować jeszcze raz, na koncu dodac olej z avocado.
Zmiksować raz jeszcze.
Włączyć gofrownicę, na rozgrzaną wlewać partiami zielone ciasto i piec gofry.Upieczone gofry sa mięciutkie w srodku, lekko chrupiące na zewnatrz :)
Gofry sa bardzo dobre z dodatkami, takimi jak serek, pasrta z ciecierzycy, wedlina, itp. itd .
Bardzo ciekawy, prosty przepis
OdpowiedzUsuń