sobota, 3 grudnia 2016

Kokosowy pstrąg z masłem czosnkowym




Pyszny pstrąg obtoczony w mące kokosowej, usmażony na maśle oraz oleju kokosowym. 
Myślę, ze na świąteczny stół w sam raz :) 
Polecam :) 

Składniki :

2 pstrągi

sol
pieprz
sok z polowy cytryny
3 łyżki świeżego soku z pomarańczy 
50 g masła
3 ząbki czosnku
mąka kokosowa do panierki
masło oraz olej kokosowy do smażenia 

Pstrągi sprawić, umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem.
Ryby natrzeć solą, pieprzem, zalać sokiem z cytrusów.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z masłem. Podzielić na 2 części, każdą w dłoniach zrolować i włożyć do środka ryb.


Masło z olejem (po jednej łyżce)  rozgrzać na patelni, ryby obtoczyć w mące kokosowej 



i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, uważając by masło oraz ryby się nie przypaliły. 



Ryba jest bardzo delikatna, panierka rowniez, więc trzeba bardzo ostrożnie przewrócić na druga stronę podczas smażenia.



Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz