Sernik z serka Philadelphia jest bardzo smaczny,kremowy i bezproblemowy.
Polecam:)
Składniki:
- 300 gr ciasteczek Digestives
- 200 gr masła
- 900 gr serka Philadelphia(użyłam 3 opakowania po 300 gr)
- 4 duże jajka
- 240 gr cukru pudru
- 200 gr jogurtu greckiego kremowego
- 3-4 łyżeczki startej skórki z cytryny
- 60 ml soku z cytryny
Całą formę średniej wielkosci tortownicy wyłożyć folią aluminiową.Ciasteczka dokładnie pokruszyć(można za pomocą blendera) i połączyć z roztopionym masłem.Spód tortownicy (można też boki-choć ja tego nie robiłam) wyłożyć ciastkami z masłem,dobrze docisnąć i wstawić do lodówki.Piekarnik włączyć i ustawić tem.na 170 stopni C.Wszystkie składniki na masę serową dokładnie zmiksować,dość rzadką wylać na schłodzony spód a górę tortownicy przykryć folią aluminiową (góra sernika powinna być jasna,nie spieczona) i wstawić do piekarnika na ok. 1 godzine i 45 minut(lub do momentu az ser się zetnie-a sprawdzić to można patyczkiem).Upieczony sernik pozostawić do całkowitego wystygnięcia,przechowywać w lodówce.
Smacznego:)
Ale śnieżnobiały Ci wyszedł, mój jest zawsze kremowy, myślę, że to kwestia jajek. Tak czy tak sernik zawsze pyszny wychodzi.
OdpowiedzUsuńWspaniałe ciasto! Wygląda bardzo smakowicie! pychota!
OdpowiedzUsuńDziękuje:)
Usuńanemom,mi zawsze wychodzi taki jaśniejszy ale ja faktycznie częściej używam jaj z supermarketu niestety,a sernik zawsze się udaje i świetnie smakuje,to prawda:)
OdpowiedzUsuń