środa, 23 stycznia 2013

Surówka z białej kapusty


Smaczna i szybka surówka obiadowa:)
Polecam:)
Składniki:

Pół główki małej,białej kapusty
1 mała cebula
oliwa z oliwek 
sól,pieprz do smaku
natka pietruszki (suszona lub świeża)
sok z cytryny


Kapustę szatkujemy lub kroimy nożem,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości (ok.15-20 min.) Ugotowaną odcedamy,pozostawiamy do przestygnięcia.Do kapusty dodajemy cieniutko pokrojona cebulę,sól,pieprz,sok z cytryny oraz natkę pietruszki.Wszystko mieszamy i odstawiamy,żeby się lekko składniki "przegryzły". 
Smacznego:)

3 komentarze:

  1. zjadłabym taką miseczkę :)
    pozdrawiam!
    szana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To podrzucam wirtualnie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja do gotowania dodaje kminek.Po przestudzeniu dodaje wędzony boczek albo wytopiona słoninke wędzona,pieprz i cebulę czerwona surową ,ocet i cukier.

    OdpowiedzUsuń