środa, 14 września 2011

Burrito


Nigdy nie bylam w Meksyku a burrito zawsze bedzie mi sie kojarzylo z Ameryka:D
W USA jadalam kiedys najlepsze,jak dla mnie,burritosy na swiecie,rozne rodzaje,robione na moich oczach...ech,to byly czasy...
Teraz od czasu do czasu burrito   robimy w domu ,bo przeciez dobre burrito trzeba czasami zjesc:)
Dzisiaj burrito z mielonka:)


Skladniki:

12 gotowych plackow do burrito
500 g miesa mielonego(wieprzowo-wolowego)
1 puszka czerwonej fasoli
2 duze pomidory
400 g zoltego sera
pol glowki salaty(moze byc rowniez kapusta pekinska)
1 sredniej wielkosci  pojemnik jogurtu
1 szaszetka sosu "Old el Paso salsa"*
1 szaszetka sosu"Old el Paso burrito sos"*

*ja kupuje caly,gotowy zestaw do burrito,w ktorym znajduja sie wlasnie te saszetki z salsa i sosem,mozna jednak kupic osobno placki oraz sosy w sloiczkach,mozna tez salse , sos oraz placki zrobic wlasnorecznie:)

Mielonke miesna wrzucic na patelnie,smazyc do miekkosci,dodac "Old el Paso sos" oraz pol szklanki wody.Dokladnie wymieszac.Fasole odcedzic,dodac do miesa z sosem,chwile jeszcze smazyc.Pomidory umyc,pokroic w kostke.Ser zetrzec na tarce,na grubych oczkach.Salate badz kapuste pekinska pokroic w paski.


Placki do  burrito podgrzac na suchej patelni,na kazdy placek nalozyc mieso z fasola,na to ponownie nalozyc pomidory,na pomidory- salate,na salate -salse,na salse-jogurt a na jogurt-zolty ser.Placki zwinac i spozywac...Po moich burrito juz nic nie zostalo ale z checia znowu bym zjadla!Uzalezniaja:)

1 komentarz:

  1. Netko podeślij mi jeden na sniadanko :) Pychaaaa :-)

    OdpowiedzUsuń