Pyszny pstrąg obtoczony w mące kokosowej, usmażony na maśle oraz oleju kokosowym.
Myślę, ze na świąteczny stół w sam raz :)
Polecam :)
2 pstrągi
sol
pieprz
sok z polowy cytryny
3 łyżki świeżego soku z pomarańczy
50 g masła
3 ząbki czosnku
mąka kokosowa do panierki
masło oraz olej kokosowy do smażenia
Pstrągi sprawić, umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem.
Ryby natrzeć solą, pieprzem, zalać sokiem z cytrusów.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z masłem. Podzielić na 2 części, każdą w dłoniach zrolować i włożyć do środka ryb.
Masło z olejem (po jednej łyżce) rozgrzać na patelni, ryby obtoczyć w mące kokosowej
i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, uważając by masło oraz ryby się nie przypaliły.
Ryba jest bardzo delikatna, panierka rowniez, więc trzeba bardzo ostrożnie przewrócić na druga stronę podczas smażenia.
Smacznego :)
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńTakiego połączenia jeszcze niestety nigdy nie miałem okazji próbować, ale mam nadzieję, że nadejdzie taka okazja. Muszę przyznać, że mi bardzo smakuje łosoś od https://mowisalmon.pl/produkty/ i jak tylko nadarzy się okazja to oczywiści go przyrządzam. W końcu ryba jest smaczna i zdrowa.
OdpowiedzUsuń