Składniki :
1 puszka ananasa w kawałkach (500 g)
1 słoiczek selera naciowego do sałatek (300 g)
1 mała puszka kukurydzy
5 jajek
1 pętko kiełbasy ( u mnie francuska )
kilka łyżek majonezu
sol i pieprz do smaku
suszony lubczyk i pietruszka do smaku
kilka gałązek tymianku do dekoracji
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek. Kroimy w kostkę.
Seler, kukurydze, ananasa odsączamy z zalewy.
Kiełbasę kroimy w kostkę.
W misce mieszamy odsączonego ananasa, kukurydze i seler.
Dodajemy pokrojoną kiełbasę, jajka oraz majonez.
Doprawiamy do smaku przyprawami, przekładamy do misy sałatkowej i przykrytą wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Przed podaniem na stół dekorujemy listkami tymianku.
fajnie było tutaj zajrzeć meega fajny blog - polecam ! :)
OdpowiedzUsuń