Robiłam już sałatkę z tuńczykiem, jednak dodatek soi nigdy nie wpadł by mi do głowy gdyby nie naleśniki sojowe :)
Sałatka jest dobra, w sam raz do pieczywa, najlepiej domowego :)
Składniki :
1/2 szklanki ugotowanej soi
1 mała puszka kukurydzy
2 puszki tuńczyka w oleju słonecznikowym
1 mała czerwona cebula
3 cebulki wiosenne razem ze szczypiorkiem
ostra, czerwona papryka w proszku
sól i pieprz do smaku
2 łyżki majonezu (lub według uznania)
Soję przełożyć do większej miski. cebulę drobno pokroić, tuńczyka odsączyć, ale niezbyt mocno. Kukurydze odsączyć dokładnie.
Szczypiorek wraz z cebulkami posiekać, część dodać do sałatki a pozostały zostawić do jej udekorowania. Sałatka jest najlepsza gdy postoi trochę w lodówce . Najlepsza z pieczywem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz