Smaczna i szybka surówka obiadowa:)
Polecam:)
Składniki:Pół główki małej,białej kapusty
1 mała cebula
oliwa z oliwek
sól,pieprz do smaku
natka pietruszki (suszona lub świeża)
sok z cytryny
Kapustę szatkujemy lub kroimy nożem,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości (ok.15-20 min.) Ugotowaną odcedamy,pozostawiamy do przestygnięcia.Do kapusty dodajemy cieniutko pokrojona cebulę,sól,pieprz,sok z cytryny oraz natkę pietruszki.Wszystko mieszamy i odstawiamy,żeby się lekko składniki "przegryzły".
Smacznego:)
zjadłabym taką miseczkę :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
szana :)
To podrzucam wirtualnie:)
OdpowiedzUsuńA ja do gotowania dodaje kminek.Po przestudzeniu dodaje wędzony boczek albo wytopiona słoninke wędzona,pieprz i cebulę czerwona surową ,ocet i cukier.
OdpowiedzUsuń