Rukiew wodna jest bardzo smaczna,zdrowa i ma mocny,charakterystyczny smak.
Sałatka doskonale smakowała z pieczona makrelą:)
Składniki:
1 opakowanie rukwi wodnej (peppery watercress)- u mnie 85 g
1 zielona paryka
1 pomarańczowa papryka
2 cebulki wiosenne razem ze szczypiorkiem
Dressing:
2 łyżki oliwy Flora Cuisin
1 łyżka octu balsamicznego (Balsamic Vinegar)
pół łyżeczki ciemnego cukru
1 łyżeczka musztardy (użyłam French's Classic Yellow mustard)
sól do smaku
Rukiew wodną dokładnie umyć,wypłukać i obsuszyć.Papryki umyć,sparzyć wrzątkiem,pokroić w paseczki.Cebulki i szczypiorek również umyć,posiekać.
Wszyskie składniki dressingu połączyć ze sobą,dokładnie wymieszać.Warzywa polać dressingiem tuż przed spożyciem sałatki,delikatnie wymieszać.Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz