W Londynie znowu obniżka na szparagi więc nie mogłam nie skorzystać i zrobiłam dzisiaj lososia zapiekanego ze szparagami.
Wiedzialam,że będzie dobre:) I było.
Polecam.
To taki przepis,w którym można sobie ilosć składników dopasować do własnych potrzeb...
Skladniki:
3 duże filety z łososia ze skórką
pęczek szparagów
2 cebulki wiosenne razem ze szczypiorkiem
1 cytryna
sol i biały pieprz do smaku
oliwa z oliwek
Łososia posolić,popieprzyć,polac sokiem z połowy cytryny.Odstawić.
Szparagi umyć,odciąć grube,twarde końcówki.
Dno naczynia żaroodpornego skropić oliwą.Ułożyć filety(skórka do dołu),na filetach poukładać szparagi,szparagi posypać drobniutko pokrojonym szczypiorkiem,wszystko jeszcze raz skropić drugą połówką cytryny i polać oliwą.Naczynie przykryć folią i wstawić do piekarnika i piec do czasu aż szparagi i łosos bedą miękkie(u mnie 180 stopni C).
Smacznego:)
Smacznego:)
Na pewno była pyszna ,mniami ;-)
OdpowiedzUsuńByła:)Dziekuje:)
OdpowiedzUsuń