To nic, że Twoje dziecko nie lubi owsianki :)
Polubi ją w takich oto naleśnikach :)!
Polecam :)
1 szklanka zmielonej owsianki (200 ml)
300 ml mąki pszennej
400 ml mleka
450 ml gorącej wody
2 jajka
sól
Płatki owsiane zmielić, przesypać do miski.
Dodać mleko, jajka, sol, wszystko wymieszać a na końcu dolewać gorącą wodę i mieszać by powstało gładkie ciasto naleśnikowe.
Patelnie dobrze rozgrzać, wlać niewielka ilość oliwy . Na rozgrzaną oliwę wlewać chochelką ciasto naleśnikowe i smażyć naleśniki z dwóch stron. Naleśniki owsiankowe są smaczne, mają ładny, jasny kolor. Dobrze smakują z ulubionym dżemem albo syropem klonowym. Można je również podawać z mięsem i warzywami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz