Prosty i smaczny gulasz :)
Składniki:
1 kg mięsa gulaszowego wieprzowego
2 średniej wielkości cebule
1 łyżka smalcu
3 listki laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
3 ziarenka pieprzu zielonego
2 łyżki przyprawy do gulaszu Kamis
1 opakowanie sosu pieczeniowego jasnego Winiary
2 łyżki wody z ogórków kiszonych własnej roboty
sól i pieprz dla poprawienia smaku
Cebule pokroić w piórka. Smalec rozgrzać na dużej patelni, na rozgrzany wrzucić pokrojone w kostkę mięso gulaszowe,listki laurowe, ziele angielskie, pieprz zielony oraz przyprawę Kamis, wszystko wymieszać i mięso lekko zrumienić, dorzucić pokrojoną cebulę, wszystko razem smażyć by cebula się również zrumieniła. Do mięsa dolać ok 1 szklanki wody, zmniejszyć ogień, patelnię przykryć pokrywą i dusić mięso ok 1 godziny lub do czasu aż będzie miękkie. W garnuszku rozmieszać sos Winiary w 1/2 szklanki wody, dolać 2 łyżki sosu z duszonego mięsa i taką mieszankę dodać do mięsa z sosem na patelni. Na końcu dolać wodę z ogórków, która podkresli smak, i doprawić w razie konieczności solą i pieprzem, chwile jeszcze gotować. Podawać z ziemniakami lub kaszą. Smacznego:)
Prosty i smaczny;)
OdpowiedzUsuńTo prawda :)
Usuńa wisz ze sosy gotowe Winary to największ chemia po co to używasz Kaska
OdpowiedzUsuńOj tam, oj tam, na opakowaniu pisze,że same naturalne składniki są, zero konserwantów :D
UsuńDzień dobry, Zwracam się z uprzejmą prośbą o podanie kontaktowego adresu e-mail na kontakt@blog-media.pl w celu umożliwienia przekazania propozycji współpracy. Pozdrawiam serdecznie, Magdalena
OdpowiedzUsuń