środa, 25 kwietnia 2012

Łosoś pieczony w kokosie (z Tefal ActiFry)

           
Mleczko kokosowe i chrzan?

Niemożliwe?

Możliwe:)

Z łososiem nawet bardzo smaczne:)
          


  • Składniki:

  • 2-4 kawałki łososia mrożonego (ze skórką)
  • 1/2 puszki mleczka kokosowego
  • kawałek świeżego korzenia chrzanu (ok.2 cm)
  • sos Tabasco
  •      sok z cytryny do smaku
  •                                                                                                                              Rozmrożone filety skropić sokiem  z  cytryny,posolić i     posypać pieprzem.Chrzan zetrzeć na tarce i połączyć z mleczkiem kokosowym,wlać kilka kropli sosu Tabasco(4-5).Taką miksturą zalać filety łososia.Rybę wraz z sosem przełożyć na patelnię ActiFry,ustawić czas pieczenia na 8-10 min.Ryba ma fajny smak a z mleczka i chrzanu powstał przyjemny sosik.Smacznego:)



  •                                       

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz