środa, 15 lutego 2012

Feta z płatkami chili

Taka malutka ale bardzo smaczna przekąska w walentynkowej szacie:) Doskonała z pieczonymi warzywami.

Składniki:

1 kostka sera feta
płatki chili
oliwa
malutka foremka w kształcie serduszka

Ustawić piekarnik na 170 stponi C. Ser feta delikatnie przeciąć ostrym nożem wzdłuż.Foremką wycinać serduszka,układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Trzeba to robić ostrożnie bo feta się kruszy. Już na blaszce ser skropić delikatnie oliwą,posypać płatkami chili.Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika,zapiekać przez ok 10 minut.Doskonała przekąska z wieloma dodatkami.




4 komentarze:

  1. Prześlicznie podane!

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię zjadać czasem kawałeczek fety, fajny pomysł z tym chili!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się,mam nadzieję,że wypróbujesz:)Pozdrawiam!

      Usuń
  3. Dzięki Angie,troszkę ta oliwa naoliwiła serwetkę,ale co tam:)

    OdpowiedzUsuń