czwartek, 1 września 2011

Zielony misz- masz czyli pasta z groszkiem,marynowanym karczochem i parmezanem



Jesli macie ochote na cos szybkiego i pysznego zarazem to polecam te paste.Ciekawa w smaku,polaczenie slodkiego groszku z marynowanym karczochem i parmezan z czosnkiem to cos naprawde smacznego.Polecam bardzo:)

Skladniki:


200 gr zielonego,mrozonego groszku (choc lepszy bylby pewnie groszek prosto z ogrodka)
150 gr marynowanego karczocha
2 duze zabki czosnku
1-2 lyzki startego parmezanu
kilka listkow miety
szczypiorek do posypania



Groszek wrzucic na lekko posolony wrzatek,gotowac kilka minut,gdy bedzie miekki odcedzic,przelozyc do miseczki.Groszek zmiksowac razem z karczochem i mieta,dodac przecisniety czosnek.I to wszystko:)
Podawac z jasnym lub  ciemnym pieczywem.Bardzo dobrze smakuje z bagietka lub ciabatta(taka podgrzana,z maselkiem i czosnkiem:))
Smacznego!


                                              Marynowane karczochy znajdziecie w wiekszosci angielskich
                                                        supermarketow(polskich pewnie tez:))   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz