wtorek, 5 grudnia 2017

Dorsz pod kolorową kołderką




Jesiennie, Kolorowo i Zdrowo :) 
Zdrowa ryba, zdrowe warzywa , zdrowy obiad. 
Oczywiście dynia gra tutaj jedną  z głównych ról  i nadaje potrawie wyjątkowego smaku :)
Polecam :) 

Składniki :

5 kawałków filetów z  dorsza
4 łyżki gęstego pure z dyni
kurkuma do smaku
curry do smaku
sól do smaku
biały pieprz do smaku

sok z jednej cytryny
olej lub oliwa

1/2 papryki zielonej  
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej 

duża garść  startego żółtego sera

posiekany szczypiorek 

Filety umyć, natrzeć  solą i pieprzem,zalać sokiem z cytryny, wstawić do lodówki na jakąś godzine lub dłużej.

Pure z dyni wymieszać z curry oraz kurkumą. Papryki pokroic w kostkę.
Formę ceramiczną do zapiekania Carmen skropić olejem lub oliwą,  ulozyc w niej filety z dorsza, na każdy filet nałożyć pure z dyni.


 na pure nalozyc pokrojona w kostkę, kolorowa paprykę, posypać startym serem..



Tak przygotowane filety z dorsza wstawić do piekarnika i zapiekać w 180 C przez około 20 minut.

Upieczona rybę pod kołderką posypać szczypiorkiem.


Smacznego :) !
#myAmbition 



Sklep DAJAR przygotował niespodziankę dla wszystkich czytelników "Mojego bloga " !
Na hasło : ZDROWA-JESIEŃ,  możecie otrzymać 10% zniżki na przepiękne produkty  AMBITION !
Rabat obowiązuje do 31.12.2017 roku.

25 komentarzy:

  1. Dzięki za dobry przepis!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem bardzo ciekawy ile osób zaglądnie na ten blog.Moim zdaniem dużo osób powinno.

    OdpowiedzUsuń
  3. Mega smacznie to wygląda! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Talisa24/8/19

    Super przepis na danie rybne. Lubię takie przepisy, bo nie mam za dużo pomysłów na dania rybne, a wiem jak są zdrowe. W przyszły weekend wypróbuję :) Fajne przepisy widziałam też tutaj - https://najlepszewkuchni.pl Może tam też coś Wam wpadnie w oko. Warto się wymieniać kulinarnymi pomysłami żeby wzbogacić swój jadłospis :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Anonimowy26/12/19

    PHNjcmlwdD5hbGVydCgnMScpPC9zY3JpcHQ+

    OdpowiedzUsuń
  7. Przyznam się, że w takie dni jak dzisiaj, już niby niby nie jesień, a zima, ale jednak nadal się chce wiele kolorowego na stole :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Przepis brzmi dość ciekawie. Może warto wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo dobrze że taki blog jak ten jest. Będę tutaj wracał.

    OdpowiedzUsuń
  10. edward12/7/20

    Może ktoś z was skrozysta z bardzo profesjonalnej firmy Karaczany .Moim zdaniem to jest bardzo dobra firma i warto z niej skorzystać.

    OdpowiedzUsuń
  11. Wygląda apetycznie! Na pewno wypróbuję za tydzień w czasie wakacji nad Bałtykiem :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Fajne przepisy mam nadzieje, ze bede tu zagladac duzo czesciej ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Lubię jeść ryby, ale w takiej postaci nie pomyślałbym nawet, że można podać.
    Fajnie!

    OdpowiedzUsuń
  14. Takie coś naprawdę bardzo dobrze smakuje. Sam na ten temat rozmawiałem nawet z moim kumplem.

    OdpowiedzUsuń
  15. Muszę przyznać, że ten blog jest mega rewelacyjny. Dużo osób na ten blog wejdzie.

    OdpowiedzUsuń
  16. Bardzo inspirujący przepis na przygotowanie ryby! Na pewno chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Ciekawa i intrygująca kompozycja smaków. Ale czuję się przekonana niezwykle apetycznie prezentuje się po upieczeniu. Uwielbiam dorsza dlatego też, bardzo chętnie wykorzystam Twoją recepturę w swojej kuchni.

    OdpowiedzUsuń
  18. Mojemu znajomemu powiem o tym blogu. On raz dwa na ten blog wejdzie.

    OdpowiedzUsuń
  19. Wygląda naprawdę świetnie! Jestem ciekawy jak smakuje

    OdpowiedzUsuń
  20. Wygląda naprawdę pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Wygląda bardzo smakowicie, świetny wpis!

    OdpowiedzUsuń
  22. Wrócę na ten blog. Dodatkowo znajomej powiem o tym blogu.

    OdpowiedzUsuń
  23. Wyglada obłędnie :) Przepis na pewno sprawdzę u siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Ciekaw jestem gdzie zakupię taki talerz w kształcie ryby.

    OdpowiedzUsuń
  25. Niezwykle kolorowe danie! Dorsz w duecie z warzywami musi smakować obłędnie. Dzięki za przepis!

    OdpowiedzUsuń