Zwyczajne kotlety schabowe w trochę serowej panierce :)
Składniki :
kawałek schabu (wyszło mi 7, dość cienkich kotletów )
2 małe jajka
mąka pszenna bądź biała orkiszowa
1 szklanka bułki tarta (lub według uznania )
4 łyżki startego parmezanu
sol i pieprz
olej do smażenia
Kotlety rozbić. Każdy posolić i popieprzyć.
Bułkę tartą wymieszać z parmezanem.
Jajka wbić do miski , roztrzepać. Mąkę wsypać na osobny talerz.
Każdego kotleta obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej z parmezanem.Tak przygotowane kotlety układać na dobrze rozgrzanym oleju. Smażyć z dwóch stron na złocisty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączyć na kuchennym papierze.
Kotlety najlepiej smakują z ziemniakami i sałatką :) (ale przecież Wy to wiecie :) )
fajnie tu u Ciebie! blog warty polecenia :)
OdpowiedzUsuń